Απλά το ήθελα πολύ!
Blog
  • Main page
02
02
2015

Απλά το ήθελα πολύ!

By ab 0

Ο θριαμβευτης της Μελβούρνης, Νόβακ Τζόκοβιτς αρνήθηκε ότι είχε κράμπες κατά της διάρκεια του τελικού του Australian Open απέναντι στον Άντι Μάρει, τονίζοντας ότι ένιωσε αδυναμία κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ ωστόσο η ισχυρή θέληση και το κίνητρο τον οδήγησαν στον 6ο τίτλο του στο πρώτο Major της σεζόν.

Ο Μάρεϊ δήλωσε νωρίτερα ότι η κατάσταση του Νόλε τού απέσπασε την προσοχή και έδειξε, μάλιστα, να έχει τις αμφιβολίες του, όμως ο 27χρονος Σέρβος δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα. Απλά εξήγησε πώς είχε η κατάστασή του…

“Δεν θα πω άσχημα πράγματα για αυτόν, ούτε θα βρω δικαιολογίες”, είπε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. “Κατά τη διάρκεια του ματς υπάρχουν πολλά συναισθήματα, πολλή ένταση. Δεν γίνεται να διατηρήσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα”.

Ο Νόλε εξήγησε ότι η ανησυχητική εικόνα που παρουσίασε στις αρχές του τρίτου σετ (και όχι μόνο) ήταν θέμα έλλειψης ενέργειας.

“Δεν είχα κράμπες”, τόνισε ο κάτοχος οκτώ major τίτλων. “Δεν ζήτησα τάιμ άουτ γιατί δεν το χρειαζόμουν. Ήμουν απλά αδύναμος. Πέρασα μια κρίση 20 λεπτών. Είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι και στον τελικό του 2013 είχε γίνει ανάλογη μάχη στα δύο πρώτα σετ και από φυσική κατάσταση είχα το πλεονέκτημα απέναντί του. Αυτό με έκανε να συνεχίσω και φυσικά το γεγονός ότι ήταν τελικός Grand Slam”.

Κάπως έτσι, λοιπόν, βρήκε τον εαυτό του… “Δεν ήθελα να τα παρατήσω. Παρότι πέρασα αυτή τη στιγμή, πίστευα ότι θα έβρισκα την απαραίτητη δύναμη. Άρχισα να καλύπτω καλύτερα το κορτ, να τελειώνω πιο γρήγορα τους πόντους και επέτρεψα στον εαυτό μου να γυρίσει στο ματς”.

Δεν θεωρεί, πάντως, ότι ήταν θέμα αφυδάτωσης. “Φέρομαι πολύ επαγγελματικά στο θέμα αυτό, στο θέμα του φαγητού, των συμπληρωμάτων, σε ό,τι χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια του ματς”, υπογράμμισε ο 27χρονος Σέρβος. “Τα μεγάλα και δύσκολα
ράλι στα δύο πρώτα σετ μού πήραν ενέργεια. Είναι φυσιολογικό να περνάς κρίση σε ένα ματς”.

Δεν είχε ούτε πρόβλημα με τον αστράγαλο, όπως φάνηκε αρχικά… “Όχι, όχι. Ισχύει ό,τι είπα πριν. Είναι η διάρκεια των ράλι. Αυτά επηρέασαν την ενέργεια στο κορμί μου”.

Αφού ανέφερε ότι δεν κατάλαβε πως ο Μάρεϊ είχε χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του και υπογράμμισε ότι “η δύναμη της θέλησης με έφερε εδώ που είμαι”, ρωτήθηκε για το απωθημένο του, το Roland Garros. Θα το αντάλλασσε με ένα από τα πέντε τρόπαια της Μελβούρνης;

“Μην με ρωτάτε αυτό εδώ πέρα, σας παρακαλώ”, είπε με χαμόγελο. “Πιστεύω ότι υπάρχει λόγος που έχω κερδίσει πέντε φορές εδώ και λόγος που δεν έχω κερδίσει ποτέ το Γαλλικό Όπεν. Θα συνεχίσω την προσπάθεια για να το κατακτήσω έστω και μια φορά ως το τέλος της καριέρας μου”.

Ο Τζόκοβιτς πήρε Grand Slam για πρώτη φορά ως σύζυγος και ως πατέρας! “Το ότι παντρεύτηκα και έγινα μπαμπάς μού έχει δώσει νέα ενέργεια, κάτι που δεν έχω ξανανιώσει ποτέ. Όλα πάνε θετικά στη ζωή μου και είμαι ευγνώμων. Προσπαθώ να ζω τις στιγμές με όλη την καρδιά μου”.