Αλλαγή προγράμματος σκέφτεται ο Φεντ
Blog
  • Main page
16
09
2014

Αλλαγή προγράμματος σκέφτεται ο Φεντ

By ab 0

Μετά την πρόκριση της Ελβετίας στον τελικό του Davis Cup, o Ρότζερ Φέντερερ καθόρισε τις βασικές του προτεραιότητες μέχρι το τέλος της σεζόν…

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να “θυσιάσει” κάποιο τουρνουά, προκειμένου να είναι έτοιμος να τα δώσει όλα τον Νοέμβριο! “Περίμενα τον ημιτελικό με την Ιταλία για να οργανώσω το κοντινό μέλλον μου”, δήλωσε ο 33χρονος τενίστας μετά τη νίκη επί του Φάμπιο Φονίνι στη Γενεύη. “Οι δύο μεγαλύτεροι στόχοι μου είναι οι τελικοί της ΑΤΡ στο Λονδίνο και ο τελικός του Davis Cup, άρα ίσως χρειαστεί να αλλάξω το πρόγραμμά μου ως το τέλος της σεζόν”.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, ο Φεντ έχει μπροστά του τη Σανγκάη (5-12/10), τη Βασιλεία (20-26/10), το Παρίσι (27/10-2/11) και ακολουθούν το λαμπερό ραντεβού του O2 (9-16/11) και η μάχη με τη Γαλλία (21-23/11).

Η λογική λέει ότι σε… κίνδυνο βρίσκεται το ασιατικό Masters, καθώς υπερασπίζεται εκεί μόλις 90 βαθμούς, ενώ δεν θα ήταν άσχημο να αποφύγει το μεγάλο ταξίδι και να επικεντρωθεί στην indoor ευρωπαϊκή σεζόν. Αυτή την περίοδο, άλλωστε, παραδοσιακά έχει σημαντικές επιτυχίες στην καριέρα του.

Από την άλλη, βέβαια, δεν έχει κερδίσει ποτέ στη Σανγκάι και ίσως θα ήθελε να κάνει άλλη μια προσπάθεια… Έχει, άλλωστε, τρεις εβδομάδες μπροστά του για να ξεκουραστεί. Και ενδεχομένως θα σκεφτεί και τις πιθανότητες που έχει να επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Για την ώρα, μείωσε σήμερα τη διαφορά του από τον Ράφα Ναδάλ και το Νο.2 στους 495 βαθμούς! Η απόφαση για το πρόγραμμά του αναμένεται να ληφθεί εντός της εβδομάδας…