Αλλάζει κατοικία το Masters της Ρώμης (;) 
Blog
  • Main page
18
05
2015

Αλλάζει κατοικία το Masters της Ρώμης (;) 

By ab 0

Οι διοργανωτές του Internazionali BNL d’ Italia σκέφτονται σοβαρά να αλλάξουν την έδρα του ιταλικού Masters και από το ιστορικό Foro Italico, να μεταφερθεί πιο κοντά στο κεντρικό αεροδρόμιο της Ρώμης.

“Δε χωράμε εδώ πια. Το Foro Italico δεν είναι αρκετά μεγάλο”, τόνισε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης, Angelo Bingahi. Το κεντρικό court του Foro Italico εγκαινιάστηκε το 2010 και μπορεί να φιλοξενήσει 10.500 θεατές.

Συνολικά επισκέφτηκαν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι το τουρνουά της Ρώμης φέτος, ξεπερνώντας κατά πολύ την περσινή προσέλευση (περίπου 175.000 θεατές). Το συνολικά κέρδος από τα εισιτήρια άγγιξε τα 10 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση που ξεπερνά το 23% σε σχέση με το περσινό τουρνουά.

Η Ρώμη διεκδικεί τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και με την ευκαιρία αυτή, ο Binaghi πρότεινε τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, που θα είναι κοντά στο αεροδρόμιο “Leonardo Da Vinci”.

“Είναι ωραίο να κάνεις όνειρα και μπορούμε να συνδέσουμε τα όνειρά μας με την προσφορά της Ρώμης να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2024, ώστε η διοργάνωση να έχει τον χώρο που της αξίζει”, δήλωσε ο Carlo Mornati, γενικός γραμματέας της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το Foro Italico χτίστηκε υπό την ηγεσία του Benito Mussolini, τις δεκαετίες του 1920 και του 1930. Φιλοξενεί το Italian Open από το 1935.

Τους ενδοιασμούς του για την ενδεχόμενη μετακόμιση εξέφρασε ο Roger Federer, ο οποίος δήλωσε: “Δεν είμαι σίγουρος πως αυτό είναι καλό. Τα στάδια γίνονται όλο και μεγαλύτερα και αυτό είναι καλό για το τένις, γιατί κάθε εβδομάδα γίνεται και ένα ρεκόρ προσέλευσης. Ανησυχώ όμως γιατί δε γνωρίζω αν η ποιότητα του αθλήματος θα είναι η ίδια, αν συνεχιστεί αυτό.”

Η Maria Sharapova, η οποία κατέκτησε τον τίτλο χθες για 3η φορά στη Ρώμη, τόνισε με τη σειρά της: “Μου αρέσει αυτό το τουρνουά. Είναι ιδιαίτερο. Μπορείς να νιώσεις την ιστορία.”