Αισιόδοξος ενόψει Μαδρίτης ο Nadal
Blog
  • Main page
03
05
2015

Αισιόδοξος ενόψει Μαδρίτης ο Nadal

By ab 0

O Rafael Nadal εξέφρασε την αισιοδοξία του, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει τη δύσκολη προσπάθειά του για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μαδρίτη. Ο “Matador” πιστεύει πως το Masters της ισπανικής πρωτεύουσας μπορεί να γίνει το τουρνουά που θα αλλάξει την ψυχολογία του.

“Η Μαδρίτη πάντα μου έφερνε θετική ενέργεια”, τόνισε ο Nadal, σε χθεσινή του συνέντευξη στην El Pais. “Μπορώ μόνο να συνεχίσω. Μετά από τόσα σκαμπανεβάσματα είμαι σίγουρος πως θα έρθει η συνέπεια. Αν έχω επιθυμία, που έχω, μπορώ να αλλάξω αυτή την κατάσταση.”

Ο Nadal ήταν ο πρωταθλητής του Madrid Open τα δύο προηγούμενα χρόνια, ενώ συνολικά έχει κατακτήσει τον τίτλο στη Μαδρίτη 4 φορές. Φέτος το έργο του είναι πολύ δύσκολο και προέρχεται από μια δύσκολη σεζόν, στην οποία έχει κερδίσει μόνο έναν τίτλο, στο Μπουένος Άιρες.

“Έχω την πεποίθηση ότι κάνω τα πράγματα σωστά. Όταν κάνεις όλα όσα μπορείς, δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι περισσότερο.”

Στο Monte Carlo ο Nadal έκανε το καλύτερό του τουρνουά στη χρονιά, χάνοντας στα ημιτελικά από τον Novak Djokovic. Ακολούθησε όμως μια νέα κακή εμφάνιση για τον 28χρονο αριστερόχειρα, που ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο χώμα από τον Fabio Fognini φέτος, στον 3ο γύρο του Barcelona Open.

Στη Μαδρίτη, με δεδομένη και την απουσία του Djokovic, ο Rafa έχει καλές πιθανότητες για το three-peat. Είναι ένα τουρνουά στο οποίο θα εξαρτηθούν πολλά και για το Roland Garros, όπου ο Ισπανός θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του στα τελευταία 11 χρόνια και 15ο Grand Slam συνολικά στην καριέρα του.

“Πρέπει να έχω μια ισορροπημένη άποψη, που να μην είναι ούτε πολύ αρνητική, ούτε πολύ θετική. Αν διατηρήσω την ίδια επιθυμία και τον ίδιο ρυθμό στη δουλειά μου, πιστεύω πως θα έχω και πάλι την ευκαιρία να διεκδικήσω τα πάντα, όπως στο παρελθόν.”