Αγαπημένη Κυριακή
Blog
  • Main page
29
06
2014

Αγαπημένη Κυριακή

By ab 0

Ημέρα ξεκούρασης η σημερινή για τους εναπομείναντες τενίστες στο Wimbledon αφού παραδοσιακά την πρώτη Κυριακή της διοργάνωσης, τη λεγόμενη Middle Sunday, δεν πραγματοποιούνται αγώνες και οι αθλητές ξεκουράζονται για τη δεύτερη εβδομάδα του Championships, με τον 4ο γύρο ανδρών και γυναικών να ξεκινάει τη Δευτέρα.

Η παράδοση είναι μια έννοια που έχει τεράστια σημασία για το Wimbledon.

Οι πολλές και αυστηρές παραδόσεις ίσως δημιουργούν κάποια προβλήματα στους τενίστες, όμως μια από αυτές σίγουρα την υποδέχονται με μεγάλη χαρά και δεν είναι άλλη απ’τη Middle Sunday.

Την πρώτη Κυριακή της διοργάνωσης δεν διεξάγονται αγώνες στο All England Club, όμως οι ιστορικές εγκαταστάσεις γεμίζουν και πάλι από κόσμο καθώς τα προπονητικά courts είναι γεμάτα από μεγάλα αστέρια του αθλήματος και οι θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα ινδαλματά τους, τρώγοντας τις παραδοσιακές φράουλες με κρέμα ή πίνοντας Pimms.

Το Wimbledon είναι το μοναδικό Grand Slam από τα τέσσερα στη χρονιά που χρησιμοποιεί την μεσαία Κυριακή για ξεκούραση και είναι το μόνο που διαρκεί 13 ημέρες, ξεκινώντας Δευτέρα (μεταξύ 20-26 Ιουνίου κάθε χρόνο) και τελειώνοντας, τη Δεύτερη Κυριακή.

Ειδικά μετά την κατασκευή της οροφής στο κεντρικό court του All England Club, έχει εγκαταλειφθεί ο φόβος να παραταθεί το τουρνουά, όπως έγινε το 2001 όταν Γκόραν Ιβανίσεβιτς και Πατ Ράφτερ αγωνίστηκαν την τρίτη Δευτέρα στον τελικό με τον Κροάτη να στέφθεται πρωταθλητής.

Επίσης, η βροχή ανάγκασε τρεις φορές στο παρελθόν τους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν την Middle Sunday για αγωνιστικούς λόγους.

Το 1991, το 1997 και το 2004, την πρώτη Κυριακή της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν κανονικά αγώνες λόγω της βροχής των προηγούμενων ημερών που πήγαν πολύ πίσω το πρόγραμμα.

Και στις τρεις περιπτώσεις οι διοργανωτές ονόμασαν την Κυριακή “People’s Sunday”, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν τους αγώνες με πολύ μειωμένες τιμές.

Παρά τη βροχή το Σάββατο, την ακύρωση αρκετών αγώνων, δύο εκ των οποίων στους άνδρες (Βαβρίνκα-Ίστομιν, Λόπεζ-Ίσνερ) αλλά και τη διακοπή στους αγώνες Ιβάνοβιτς-Λισίτσκι και Κις-Σβέντοβα, οι διοργανωτές δεν σκέφτηκαν να βάλουν αγώνες την Κυριακή και έτσι το πρόγραμμα της Δευτέρας θα είναι ελαφρώς πιο γεμάτο.

Έτσι, υπομονή μέχρι αύριο όταν θα αρχίσει και πάλι το Championships με τους πρώτους αγώνες του 4ου γύρου, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη στέψη των πρωταθλητών…

Πηγή http://tennis24.gr