Έχασαν πλούτο οι τενίστες
Blog
  • Main page
19
06
2014

Έχασαν πλούτο οι τενίστες

By ab 0

Αρκετές θέσεις έχασαν στη λίστα του forbes, με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές, οι τενίστες με τον Ρότζερ Φέντερερ να παραμένει ο Μίδας του παγκοσμίου τένις, πέφτοντας όμως στην 7η θέση της σχετικής λίστας.

Για μια ακόμη χρονιά ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο πιο πλούσιος τενίστας στον κόσμο, βγάζοντας τα περισσότερα μέσα σε ένα χρόνο, από οποιονδήποτε άλλο συνάδελφό του.

Ο 32χρονος Ελβετός, στην προηγούμενη λίστα του Forbes, ήταν στη 2η θέση πίσω απ’τον Τάϊγκερ Γουντς ωστόσο στην ανανεωμένη κατάταξη που ανακοίνωσε το διάσημο περιοδικό, βρίσκεται στην 7η θέση.

Συγκεκριμένα, ο Φέντερερ έβγαλε 56.5εκ. δολάρια τους προηγούμενους 12 μήνες ενώ ο αμέσως επόμενος τενίστας είναι ο Ράφαελ Ναδάλ με 44.5εκ. δολάρια με τον Ισπανό να καταλαμβάνει την 9η συνολικά θέση με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο.

Ο Μποξέρ Φλοιντ Μειγουέδερ τίναξε την μπάνκα στον αέρα με ετήσιο εισόδημα 105 εκατομμυρίων δολαρίων (!) ενώ στη 2η θέση είναι ο σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο με 80εκ. δολάρια, μέσα σε ένα χρόνο.

Πέρυσι, ο Φέντερερ ήταν 2ος στον κόσμο με ετήσια εισοδήματα 71.2εκ. δολάρια ενώ τα φετινά εισοδήματα του Ελβετού μαέστρου χωρίζονται σε μόλις 4.5εκ. από χρηματικά έπαθλα σε τουρνουά και 52εκ. από διαφημίσεις.

Ο Ναδάλ είχε 14.5εκ. δολάρια από έπαθλα και 30εκ. από διαφημίσεις.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται στην 17η θέση της λίστας με 33.1εκ.

Η Μαρία Σαράποβα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο και η 34η της γενικής κατάταξης, βγάζοντας 24.4εκ. δολάρια.

Να Λι με 23.6εκ. και Σερίνα Γουίλιαμς με 22εκ. δολάρια, συμπληρώνουν τη γυναικεία λίστα.

Ο πιο μικρός αθλητής που βγάζει τα περισσότερα, είναι ο Νειμάρ με 33.6εκ. δολάρια και βρίσκεται στην 16η θέση της γενικής λίστας.

Πηγή http://tennis24.gr