Έτσι είναι ο Νόλε!
Blog
  • Main page
26
06
2014

Έτσι είναι ο Νόλε!

By ab 0

Για πολλοστή φορά ο Νόβακ Τζόκοβιτς δείχνει πόσο δίκαιος, έντιμος και επαγγελματίας είναι, αποκαθιστώντας την αδικία σε έναν πολύ κρίσιμο πόντο της αναμέτρησης με τον Ράντεκ Στέπανεκ, δίνοντας πίσω τον πόντο στον Τσέχο αντίπαλό του (video).

Το περιστατικό έγινε στο 4ο σετ, την ώρα που ο Στέπανεκ ασκούσε φοβερή πίεση στον Τζόκοβιτς, προκειμενου να ισοφαρίσει στα σετ και να στείλει τον αγώνα στο 5ο και καθοριστικό.

Ήταν το 11ο game του 4ου σετ, στο οποίο ο Νόλε είχε σώσει και break point του αντιπάλου του, όταν στο ad/ για τον Σέρβο, ο κριτής γραμμών έκανε μια λανθασμένη υπόδειξη σε μπάλα του Στέπανεκ στη βασική γραμμή, με τον Τσέχονα κερδίζει το Challenge αλλά τον Κάρλος Μπερνάντεζ να “διατάζει” την επανάληψη του πόντου.

Ο Στέπανεκ δεν χρειάστηκε να διαπραγματευτεί πολύ με τον chair umpire καθώς επενέβει ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος έδωσε τον πόντο στον αντίπαλό του, επαναφέροντας στην ισοπαλία το game.

Τελικά, η εντιμότητα που διακρίνει και χαρακτηρίζει τον Τζόκοβιτς, δεν τον τιμώρησε αφού λίγο αργότερα ο 27χρονος Σέρβος ολοκλήρωσε την πολύ δύσκολη νίκη του με 6-4, 6-3, 6-7(5), 7-6(5) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νόλε δείχνει τον επαγγελματισμό του αλλά ούτε είναι και ο μοναδικός έντιμος στα γήπεδα.

Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να προβάλλονται και να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση στους μικρούς αλλά και μεγάλους που ασχολούνται με το χώρο.

Πηγή http://tennis24.gr