Έτοιμος για τη Ρώμη ο Nole
Blog
  • Main page
11
05
2015

Έτοιμος για τη Ρώμη ο Nole

By ab 0

O Novak Djokovic είχε μερικές επιπλέον μέρες ξεκούρασης και δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα. Ο Nole θα διεκδικήσει τον 4ο συνεχόμενο τίτλο του σε Masters διοργάνωση στο 2015, στην “αιώνια πόλη”, όπου ταξίδεψαν και οι δύο προπονητές του.

“Θέλω να δημιουργήσω ένα πρόγραμμα για να βγαίνω έξω στο court να παίζω καλά”, τόνισε ο Djokovic στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Foro Italico.

“Σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται να έχεις καθαρό μυαλό και ξεκούραστα πόδια, προκειμένου να μπορείς να παίξεις καλά και να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις εξαντλητικών αγώνων σε αυτή την επιφάνεια. Ελπίζω η απόφασή μου να προσπεράσω τη Μαδρίτη να έχει θετικό αντίκτυπο αυτή την εβδομάδα, αλλά και στο Roland Garrros. Θα δούμε.”

Ο Djokovic αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο Madrid Open, με αποτέλεσμα να μη συνεχιστεί το εντυπωσιακό σερί του στο tour. Στο Monte-Carlo έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία, που κέρδισε τα τρία πρώτα Masters σε μια σεζόν.

“Έχω κάνει τα πράγματα σωστά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όλη η ομάδα μου είναι εδώ μαζί μου, και οι δύο προπονητές μου, γι’ αυτό ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα”, είπε ο Nole, εκφράζοντας την αισιοδοξία του στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο του στη Ρώμη.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου πήγε στην Ιταλία με ρεκόρ 30-2 στη φετινή σεζόν, έχοντας κερδίσει σε όλα τα μεγάλα τουρνουά (Masters και Grand Slam) που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής στο 2015! Μεγάλος στόχος του είναι να πιάσει το καλύτερο της απόδοσής του, έτσι ώστε να έχει μια καλή ευκαιρία για να κερδίσει το μοναδικό Slam που λείπει από τη συλλογή του, στο Παρίσι.

“Αυτό είναι το ζήτημα που υπάρχει στο κεφάλι μου, αλλά δεν είναι ένα ζήτημα που με ενοχλεί ή μου αποσπά την προσοχή. Περισσότερο με συναρπάζει. Μου δίνει έμπνευση και κίνητρο. Η συγκέντρωσή μου όμως στη δεδομένη στιγμή με βοηθά, οπότε χρειάζεται να αφιερώσω την προσοχή μου σε αυτό το τουρνουά πρώτα.”

Με τον Marian Vajda και τον Boris Becker να είναι στο πλευρό του, ο Djokovic θα ανοίξει τις υποχρέωσεις του στο Foro Italico στον 2ο γύρο, με αντίπαλο έναν εκ των Nicolas Almagro και Luca Vanni.