Έκρηξη ειλικρίνιας…
Blog
  • Main page
25
02
2015

Έκρηξη ειλικρίνιας…

By ab 0

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν ξεκάθαρος και εκνευριστικά ειλικρινής, στην απόφασή του να μην παίξει στο Davis Cup το 2015. “Δεν ήταν δύσκολη απόφαση” είπε ο μαέστρος ο οποίος χαρακτήρισε “βάρος” τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Ελβετίας όλα αυτά τα χρόνια ενώ για πέρυσι τόνισε ότι τό έκανε για τα… παιδιά!

Αν δεν τον γνωρίζαμε και δεν είχε πετύχει όλα τα αυτά τα θρυλικά επιτεύγματα, θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε εγωιστή, εγωκεντρικό, υπερόπτη και αλαζόνα.

Όμως, είναι ο Ρότζερ Φέντερερ και κανείς δεν μπορεί να του προσάψει τίποτα ενώ και οι συμπατριώτες του θα κατανοήσουν απόλυτα την απόφαση του Βασιλιά τους να μην αγωνιστεί φέτος στη διοργάνωση του Davis Cup.

Δείχνοντας αξιοθαύμαστη προσήλωση και δέσμευση στη διοργάνωση το 2014, ο Φέντερερ οδήγησε την Ελβετία στο πρώτο Davis Cup της ιστορίας της, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα να απομακρυνθεί από την ομάδα, τουλάχιστον για φέτος και να αφοσιωθεί στην προσωπική του καριέρα και την οικογένειά του.

“Δεν ήταν δύσκολη απόφαση. Έχω παίξει πολλά χρόνια στο θεσμό και πιστεύω ότι μετά την κατάκτηση του τίτλου, μπορώ να κάνω αυτό που θέλω, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Το Davis Cup, όλα αυτά τα χρόνια ήταν βάρος για μένα και ένα από τα πράγματα που μου δημιούργησαν πολλά προβλήματα στη ζωή μου. Πάντα πίστευα ότι υπάρχει μεγάλη ενοχή και πίεση από την ομοσπονδία και απ’την ITF. Οπότε, είμαι χαρούμενος που κατάφερα να το κερδίσω και πλέον μπορώ να αποσυρθώ” είπε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ από το Ντουμπάι όπου βρίσκεται για την υπεράσπιση του τίτλου του στο Dubai Tennis Championships.

Συνεχίζοντας σε απόλυτα ειλικρινή μονοπάτια, ο Φέντερερ είπε ότι η συμμετοχή του στο Davis Cup το 2014 έγινε περισσότερο για τους συμπαίκτες του στην εθνική, παρά για τον ίδιο…

“Το έκανα ολοκληρωτικά για τα παιδιά και όχι τόσο για μένα, για να είμαι ειλικρινής. Ήθελα πολύ ο Μίκαελ (Λάμερ), ο Μάρκο (Τσιουντινέλι) και ο Σταν να το κατακτήσουν γιατί το άξιζαν. Οπότε για μένα αυτή τη χρονιά ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα παίξω στο Davis Cup”

Η απόφαση του Φέντερερ ήρθε λίγες ημέρες αργότερα μετά την αποκάλυψη του Βαβρίνκα που επίσης θα απουσιάσει απ’το πρώτο ματς της Ελβετίας με το Βέλγιο 6-8 Μαρτίου, αν και ο Σταν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει μέσα στη χρονιά.

“Ελπίζω ο Σταν να παίξει στον επόμενο γύρο ή τον Σεπτέμβριο για να μας κρατήσει στο World Group. Ποιος ξέρει, μπορεί να κερδίσουν και χωρίς εμάς. Πάντως το Βέλγιο είναι το φαβορί” πρόσθεσε ο μαέστρος.

Ο Φέντερερ, πάντως, δεν φαίνεται να ενοχλείται από τον κανονισμό της ITF, σχετικά με τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο καθώς η ομοσπονδία επιβάλει τη συμμετοχή σε αγώνα Davis Cup, τα δύο προηγούμενα χρόνια (2015, 2016) προκειμένου να αγωνιστεί κάποιος τενίστας στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις.

Πάντως, ο Φέντερερ είναι ήσυχος καθώς, ακόμη κι αν δεν αγωνιστεί στο Davis Cup, η Ολυμπιακή επιτροπή θεωρείται βέβαιο ότι θα του δώσει μια απ’τις τέσσερις wild card που υπάρχουν για το τουρνουά.